Continurooster 

De kinderen eten tussen de middag op school, behalve op woensdag. 

Tijdens de middagpauze eet de leerkracht met de kinderen in de klas. Daarna kiezen de leerlingen voor een binnen- óf buitenactiviteit. Per dag mag één keer worden gekozen. Binnenactiviteiten zijn in de hal en in de speelzaal, buiten activiteiten vinden plaats op een deel van het schoolplein. 

Voor de coördinatie en toezicht tijdens deze activiteiten zijn er twee professionals van Kwest aanwezig, één voor de binnenactiviteiten en één voor de buitenactiviteiten. Naast de medewerkers van Kwest zijn er drie ouders aanwezig om de tussen schoolse opvang (tso) te begeleiden. Zij verdelen zich over de ruimtes afhankelijk van het aantal leerlingen dat binnen of buiten speelt. We vinden professioneel toezicht belangrijk omdat we daardoor de lijn vanuit onze visie ook tijdens de pauze door kunnen trekken. Eén van de leerkrachten is tijdens de pauze aanwezig en is eindverantwoordelijk. Deze persoon loopt zowel binnen als buiten en is contactpersoon tussen overblijforganisatie en leerkrachten.

De lunch

  • De kinderen eten aan hun eigen tafel;
  • We adviseren de kinderen een verantwoorde lunch mee te geven. Snoep, chocola en koolzuurhoudende frisdrank zijn niet toegestaan. 
  • Op school zijn twee koelkasten aanwezig om drinken koel te houden.
  • Aan het begin van de lunch wordt gezamenlijk gebeden. 
  • Kinderen die nog niet klaar zijn na het kwartier, eten in de hal hun lunch op onder begeleiding van degene die de activiteiten begeleidt en gaan daarna naar buiten of starten met de binnenactiviteiten. 
  • Na afloop van de lunch wordt door de kinderen opgeruimd en worden de tafels schoongemaakt.
  • Het gebruik van medicijnen gebeurt volgens het medicijnprotocol dat voor de school geldt.
     

Kosten

Om de professionele begeleiding te kunnen bekostigen, wordt er een bijdrage van alle ouders per kind gevraagd van €70,- per jaar. Ouders ontvangen vanuit een administratieprogramma een e-mail, waarna ze rechtstreeks met onder andere iDEAL betalen. U kunt u in één keer of in termijnen betalen.