Nationale Pannenkoekendag

Op 8 maart was het Nationale Pannenkoekendag. Op deze dag bakten kinderen van basisscholen in heel Nederland pannenkoeken voor ouderen. Kinderen leren op deze manier hoe fijn en makkelijk het is om iets te doen voor andere mensen. “Deelname aan deze dag is voor de leerlingen niet alleen heel leuk en lekker, maar zorgt ook voor verbinding”, aldus Henriëtte Boevé, bestuurder WSKO. 

Natuurlijk hebben wij ook meegedaan met dit mooie initiatief. Kinderen (en ouders) van groep 7 hebben pannenkoeken gebakken en hebben die opgegeten met hun opa’s en oma’s. Na deze smakelijke lunch gingen ze spelletjes doen. Tijdens zo'n middag zijn twee van onze kernwaarden, namelijk plezier en samen, zo goed zichtbaar. 

Favoriet bij de meeste kinderen is de traditionele pannenkoek met stroop en poedersuiker. Stan Browney, één van de grootste Nederlandse Youtubers en oud-leerling van WSKO Andreashof, heeft samen met twee kinderen een filmpje gemaakt waarin ze laten zien hoe je pannenkoeken ook gezond kunt maken. Stan is bekend van sportvideo’s op Youtube en weet veel van gezonde voeding. Klik hier voor het filmpje.