Joannesschool

Zonnetje van de week

Deze week is unit 1/2 gestart met “Het zonnetje van de week”. Elk kind uit de unit is een keer het zonnetje van de week. Dit kind krijgt op maandag van de andere kinderen complimenten. Het idee hierachter is dat complimenten ervoor zorgen dat het kind kan stralen met zijn/haar goede eigenschappen. De kinderen leren ook hoe ze een compliment kunnen geven, maar ook hoe ze een compliment kunnen ontvangen. Deze complimenten worden opgeschreven op de zonnestralen. De zon met zonnestralen hangt de hele week op de gang. Op vrijdag krijgt het kind de zon mee naar huis.

Het zonnetje (het kind) is herkenbaar aan de ketting met een zonnetje eraan. Het zonnetje mag deze ketting de hele week op school dragen.

Daarnaast krijgt het zonnetje van de week op maandag een tasje mee naar huis. Hierin mogen maximaal 5 dingen gestopt worden, die belangrijk voor het kind zijn. Bijvoorbeeld: een lievelingsknuffel, favoriet speelgoed of een foto etc. Op donderdag wordt het tasje met de spullen mee naar school genomen en mag het kind de spullen laten zien en erover vertellen. Donderdag gaat het tasje aan het eind van de dag weer mee naar huis en vrijdag moet het tasje weer leeg op school worden ingeleverd.