Joannesschool

Wedstrijd First Lego League. Komt u ook?

First Lego League 2015

Afval, wat kun je er allemaal van maken? Vaak meer dat we in eerste instantie denken! Bijna 300.000 kinderen van 9 t/m 14 jaar, uit meer dan 80 landen gaan met het thema Trash Trek in seizoen 2015/2016 van de First Lego League de strijd aan. Er is heel wat te doen met afval, we leven in een tijd van steeds meer hergebruik. Dus ook voor de Westlandse leerlingen een mooie uitdaging om met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Naast het bouwen, programmeren en uitvoeren van de missies met de robots met LEGO MINDSTORMS moeten de leerlingen ook een presentatie houden. Ook gaan ze op bezoek bij een technische en organisatie jury. Centraal staan de Core Values die bestaan uit sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar.

 

Wedstrijd op 12 december bij Priva De Lier

De wedstrijd vindt plaats op 12 december bij Priva De Lier. En natuurlijk is elke aanmoediging welkom. Maar er is meer te zien dan alleen een spannende wedstrijd. De grootste afvalverwerker uit de regio, Van Vliet Contrans zal aanwezig zijn met een infostand. U kunt kennis maken met de high tech recycling die Van Vliet Contrans toepast op de afvalstromen in onze regio. Er worden door Van Vliet Contrans ook 3 afvaleilanden geplaatst, op die manier worden tijdens de FLL de verschillende afvalstromen milieu vriendelijk verzameld. Voor meer informatie over tijden klikt u hier.