Joannesschool

Vredesposter: stemt u mee?

Unit 7/8 heeft meegedaan aan Vredesposterwedstrijd. De leerlingen hebben gewerkt aan een poster, waarin hij/zij het gevoel of de gedachten rondom het thema ‘Vrede’ tot uiting bracht. Er zijn tien leerlingen genomineerd, waarvan drie van onze school. Door middel van een stemming wordt de winnaar bepaald. Doet u mee?

Stemmen
Vanaf maandag 23 oktober kunt u stemmen op de poster die u het mooist vindt! De maker van de poster met de meeste stemmen (van publiek en van jury) wordt op woensdag 1 november in de klas feestelijk verrast. Om te stemmen gaat u naar Facebook.com/Lionsclub Glazen Stad. Daar vindt u maandag de 23e een foto-album met 10 posters, geselecteerd door een deskundige jury (bestaande uit mensen van de Lionsclub en Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland). Zij letten op originaliteit, artisticiteit, uitdrukking van het thema Vrede en zeggingskracht van de poster. Tot en met maandag 30 oktober kan er gestemd worden.

Bewust van vrede
De wedstrijd wordt wereldwijd georganiseerd, door Lions International. Meer dan 375.000 kinderen uit ruim 75 landen nemen via vele internationale Lionsclubs deel aan het project. In Westland wordt de wedstrijd uitgerold door Lionsclub Glazen Stad, een serviceclub van mannen en vrouwen die zich door middel van activiteiten inzet voor de Westlandse samenleving. Het doel van de vredesposteractie: bewustwording creëren over het leven met of zonder vrede.

Samen met Vluchtelingenwerk
De club werkt ook dit jaar samen met Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland, die een gastles gaven om het thema ‘Vrede’ kracht bij te zetten.