Joannesschool

Vredesposter groep 8

Vredesposterwedstrijd

Groep 8 heeft meegedaan aan de vredesposterwedstrijd. De kinderen hebben in de maand september gewerkt aan een poster, waarin zij het gevoel of de gedachten rondom het thema ‘Vrede’ tot uiting brachten. De posters hangen in de hal van de bovenbouw en kunt u tot en met 28 oktober bekijken.

De jury heeft inmiddels van de 215 posters, van de 5 deelnemende Westlandse scholen, er 10 geselecteerd. Deze staan vanaf maandag 24 oktober op Facebook.

Stemmen!

Vanaf maandag 24 oktober kunt u stemmen op de poster die u het mooist vindt! De maker van de poster met de meeste stemmen (door publiek en door jury) wordt op woensdag 2 november in de klas feestelijk verrast.

Om te stemmen gaat u naar Facebook.com/Lionsclub Glazen Stad. Daar vindt u maandag de 24e een foto-album met 10 posters waarop gestemd kan worden.

De jury heeft gelet op originaliteit, artisticiteit, uitdrukking van het thema Vrede en zeggingskracht van de poster. Er kan gestemd worden tot en met maandag 31 oktober.

Bewust van vrede

De wedstrijd wordt wereldwijd georganiseerd, door Lions International. Meer dan 375.000 kinderen uit ruim 75 landen nemen via vele internationale Lionsclubs deel aan het project. In Westland wordt de wedstrijd uitgerold door Lionsclub Glazen Stad, een serviceclub van mannen en vrouwen die zich door middel van activiteiten inzet voor de Westlandse samenleving. Het doel van de vredesposteractie: bewustwording creëren over het leven met of zonder vrede.

De club werkt dit jaar samen met Vluchtelingenwerk Zuidwest-Nederland. Zij gaven een gastles om het thema Vrede kracht bij te zetten.