Joannesschool

Val. Sta op. Schitter

Heb jij dat ook wel eens? Dat je iets gaat doen dat je nog nooit gedaan hebt en daar een beetje buikpijn van krijgt omdat je het spannend vindt? 

Egel en Draak gaan ook iets doen dat ze nog nooit gedaan hebben en nemen jou mee op avontuur. Houden ze vol? Zetten ze door? En wat zou ze kunnen helpen bij dit avontuur? 

Belangstelling voor het boek? Mail naar Maaike: 
Schitterend.Maaike@gmail.com


Een boek voor jong en oud over het leren en de leerkuil. Een thema dat actueel blijft.

Recensies van kinderen

Suze en Jette (7/8A)

Op een dag vertelde juf Maaike dat ze een prentenboek ging maken. Ze had ons al een keer verteld over de leerkuil en nu kwam er een prentenboek over. Wij mochten onze mening geven en meedenken over hoe het verhaal zou lopen. De juf heeft het verhaal voorgelezen en Jette en Suze hadden al eerder een versie in hun brievenbus gekregen om door te lezen.  

We vonden het een heel leuk verhaal maar er stond wel veel tekst in voor een prentenboek. Toen heeft de juf het prentenboek aangepast en nu is hij goed voor groep 1 tot en met 8. 

Het boek heet: Val. Sta op. Schitter. 

Het gaat over Egel en Draak (wat een krokodil is) die samen in de leerkuil terecht komen. 

Het boek is interessant en leerzaam. Er zit ook wel humor in het boek. Als je de leerkuil aan unit  ¾ uit zou leggen zouden ze het door het prentenboek veel sneller begrijpen. Het is goed omschreven en door de plaatjes snap je de leerkuil veel beter. Als je zelf in de leerkuil komt, motiveert dit boek ook om door te zetten. 

Achterin het boek staat ook informatie over de leerkuil voor ouders. 

Kortom: Bestel het boek bij juf Maaike. ??

Groetjes, Suzy en Jette (Groep 7/8A)

Linde (5/6B)

Het boek is heel erg leuk en leerzaam. De titel is ‘Val. Sta op. Schitter.’ Het gaat over een Egel en een Draak. Het is ook een beetje de leerkuil. Ze gingen met de bal spelen en toen ontdekte ze de leerkuil. Dit is een hele diepe kuil en ze vonden het een beetje spannend. Ze wilde eerst de ‘EXIT’ deur doorgaan, maar toen dachten ze: “We kunnen het!”. Ze gingen door en wisten niet hoe ze eruit moesten komen. Denk jij dat het ze gaat lukken? 

Je kan er ook opdrachten mee doen en ouders kunnen er ook wat mee doen. 

Groetjes, Linde