Joannesschool

Unit 7/8

Amy en Sterre van groep 7 hebben zich verdiept in het unitleren. Zij hebben er een verslag van gemaakt. 

Project Unitleren

Volgend schooljaar komt er ook unitleren bij groep 7 en 8. Kinderen in onze klas vonden dat niet zo leuk. Wij kwamen toen op het idee om een gesprek met juf Astrid te gaan doen. Wij hebben haar verteld waarom onze groep geen unitleren wil en zij heeft ons toen verteld waarom onze school voor unitleren heeft gekozen. Ze vertelde ook dat ze 2 jaar geleden voor de ouders een presentatie heeft gehouden heeft over unitleren. Ze vroeg of wij deze ook voor onze groep wilde houden. Wij zijn snel aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat de presentatie klopte voor onze groep, er zaten namelijk best wel moeilijke woorden in. En hij duurde nog te lang.

We vonden het wel een beetje spannend, maar het ging heel goed. We zijn ook nog in unit 5/6 geweest om te kijken hoe het gaat.

Doordat we dit project hebben gedaan, weten we ook meer over unitleren en we hebben zin in volgend jaar. Sommige kinderen hebben een vriendje of een vriendinnetje in groep 6, zij zouden daar volgend jaar bij in de klas kunnen komen. Sterre en ik hebben dat ook, mijn vriendin is Amber en Sterre’s vriendin is Marit. Een ander voordeel is, is dat je het ene jaar jongste bent en het andere oudste. Natuurlijk gaan we alleen met groep 8 op kamp en doen we de musical, dus dat blijft gewoon nog hetzelfde.

Wij zouden eerst alleen maar een gesprek met juf Astrid houden, maar dit is uitgelopen tot een heel project. We hebben er ook veel tijd aan besteed, want als er weektaak was gingen we gelijk aan ons Geheim project zoals wij het noemde. We vonden het erg leuk om dit te mogen doen, en we zouden het graag nog eens doen.

Groetjes Amy Schalke en Sterre Duwel