Joannesschool

Unit 5/6: veilingbezoek, Tafelweken en sponsorloop

Veilingbezoek

Groep 6 is in het kader van het jaarlijkse project "Klas in de Kas" op excursie geweest naar Bloemenveiling Flora Holland. Ze hebben daar een rondleiding gehad en hebben veel dingen gezien die te maken hebben met de tuinbouw in het Westland. Zo zagen ze hoe de kopers bij de klok hun bloemen en planten kochten en hoe deze bloemen na verkoop in de grote hal terecht kwamen voor vervoer naar hun bestemming. Ook bezochten ze het parkeerdak, waar ze over Naaldwijk en het Westland konden uitkijken. De leerlingen kregen zo een goede indruk hoe groot en belangrijk de veiling voor ons is.

 

Sponsorloop

Guus en Amber hebben een stukje geschreven over de sponsorloop die ze hebben georganiseerd. 

Op donderdag 16 maart hebben wij  een sponsorloop gehouden voor het Gehandicapten Platform Westland. Wij liepen meerdere rondjes om de school. Sommige leerlingen liepen er wel tien! Toen we de sponsorloop deden,kwamen er veel toeschouwers kijken. Een paar juffen en moeders hebben de stempelkaarten aangekruist. Wij deden mee met de klassen 5/6a en 5/6b. Totaal hebben we € 550 opgehaald. Ook hebben we een cheque gemaakt. Dit hebben wij met plezier gedaan.

Met vriendelijke groeten Amber en Guus.

Tafelweken groep 5

Groep 5 heeft de 'Tafelweken' gehad. Tijdens deze weken is er veel aandacht besteed aan de tafels. Er is ouderwets gestampt, maar er zijn ook tafelspelletjes gedaan, zowel binnen als buiten. De leerlingen werden elke ochtend begroet met een tafelsom.

De leerlingen hebben elkaar ook  goed geholpen en veel samen geoefend. Ook konden we merken dat er thuis goed geoefend werd. De Tafelweken zijn afgesloten met een tafelbingo in de klas. Het resultaat hangt in de klassen 5/6A en 5/6B: een poster met stickers bij alle tafels die de leerlingen behaald hebben. Ook hebben de leerlingen een tafeldiploma gekregen. Het waren geslaagde weken!