Joannesschool

Unit 5/6 eerste in techniektoernooi

Unit 5/6A heeft donderdag 6 april meegedaan aan een techniek toernooi en heeft de eerste plaats behaald! Het team bestond uit Stijn, Lesley, Ivo en Jesse van Dijk. De opdracht was om een pneumatische arm te maken.

Een van de teamleden, Jesse van Dijk vertelt wat er is gedaan:

“We moesten een grijparm maken op luchtdruk. We hebben als techniek gebogen staafjes gebruikt voor een grijphand. We moesten een bakje met zo veel mogelijk knikkers optillen naar een hoogte van 30 centimeter. We moesten dus goed bedenken hoe de constructie in elkaar kwam te zitten. Tijdens de wedstrijd kregen wij 4 kansen om het bakje met zoveel mogelijk knikkers op te tillen. We hebben naar filmpjes gekeken en wat testjes gedaan. Gelukkig kwam de opa van Stijn helpen, samen met hem hebben we een stevige constructie gebouwd. Ook kregen we hulp van Remon uit groep 8.”

21-eeuwse vaardigheden: onderzoeken en ontwerpen

Onderzoeken en ontwerpen waren twee belangrijke onderdelen in dit project. Deze horen ook bij de 21-eeuwse vaardigheden die belangrijk zijn om leerlingen goed voor te bereiden op hun toekomstige, werkzame leven. Er is eerst onderzocht hoe luchtdruk werkt. Daarna keken ze naar hoe ze dit konden verwerken in de grijparm. Er zijn schetsen gemaakt en met Meccanno zijn de verschillende constructies gebouwd. En met succes!

De voorbereidingen voor de finale beginnen binnenkort.