Techniek

In de groepen 1 t/m 8 besteden we gedurende het hele schooljaar ook aandacht aan techniek. Hierbij leggen we vooral de nadruk op: het leren onderzoeken, experimenteren, ontdekken, oplossingsgericht denken, spelen en zodoende leren.
Tijdens het groepsoverstijgend werken (GOW) gaan leerlingen uit verschillende groepen in kleine groepjes aan het werk met techniek. Hierbij leren ze goed samenwerken en ook achteraf hun proces kritisch te evalueren.
De materialen die gebruikt worden, komen onder andere uit “Het ontdekkasteel”. Door de vele mogelijkheden hiervan, worden kinderen nieuwsgierig gemaakt naar wat techniek allemaal kan en doet. Ook wordt er gebruik gemaakt van Spectro-dozen. Hierbij leren leerlingen voornamelijk stroomkringen maken. Met deze materialen ontdekken ze dat techniek leuk, uitdagend, boeiend en afwisselend is.

First Lego League en Kassie Bouwen

Een ander onderdeel van ons techniekprogramma is deelname aan First Lego League (FLL) en Junior Kassie Bouwen. FLL is een spannende, internationale wedstrijd waar onderzoek en techniek belangrijke elementen zijn.

De groep leerlingen werken gedurende vier maanden aan diverse missies, die d.m.v. een robot die zijzelf programmeren, uitgevoerd moeten gaan worden. Na deze vier maanden gaan ook andere leerlingen van groep 6 t/m 8 aan de slag met het programmeren van de robot, zodat alle leerlingen hiermee kennis maken.

Bij Kassie Bouwen gaan de kinderen van de Joannesschool en andere basisscholen hun eigen kas bouwen. Doel is om kinderen spelenderwijs in contact te brengen met tuinbouwtechniek.