Thema bouwen bij de kleuters

In de afgelopen weken wat het thema bij de kleuters "De bouw". Natuurlijk waren er vele lesactiviteiten rondom dit thema bedacht. Maar er kwamen ook echte vakmannen op bezoek en de groepen gingen op bezoek bij bouwbedrijven. Dit werd mogelijk gemaakt door een aantal ouders die werkzaam zijn in de bouw. Heel veel dank daarvoor!

Hoe bouw je een muurtje?

De vaders van Ray en Lana die beiden werkzaam zijn bij LV Bouw hebben de kleuters alles geleerd over het bouwen van een muur. De kinderen kregen allemaal een bouwvakkersshirt en mochten zelf een steen metselen. Ze hebben geleerd wat specie is, hoe je dat maakt, hoe je om een raam metsel en welk gereedschap de metselaars nodig hebben. Het was een geweldige les!

Timmerreis

De vader van Nevaeh is timmerman en heeft alle kinderen meegenomen op "timmerreis". Een paar kinderen hebben het getimmerde geverfd met echte schilderverf.

Op de bouwplaats

Ook is er een bezoek gebracht aan bouwbedrijf Van Mierlo dankzij de vader van Bas. Alles wat in de klas is geleerd, hebben de kinderen in het echt gezien, zoals de heipalen, de fundering, een steiger etc.