Joannesschool

Spelenderwijs leren rekenen

Unit 3/4

Unit 3/4 oefende de sommen in een spelletjescircuit, zodat de kinderen op verschillende manieren spelenderwijs leerden rekenen. 

In groep 4 gebruikt ze bijvoorbeeld speelkaarten, bingo, een happertje vouwen en Picolo. Ze probeerden zoveel mogelijk sommen, zo snel mogelijk uit te rekenen. Met groep 3 werden de sommen tot 10 door middel van spelletjes geoefend. De snelle rekenaars gingen al aan de slag met de sommen tot 20. En met mooi weer deden ze de spelletjes ook af en toe buiten! 

Unit 5/6

Groep 5 heeft de 'Tafelweken' gehad. Tijdens deze weken is er veel aandacht besteed aan de tafels. Er is ouderwets gestampt, maar er zijn ook tafelspelletjes gedaan, zowel binnen als buiten. De leerlingen werden elke ochtend begroet met een tafelsom.

De leerlingen hebben elkaar ook  goed geholpen en veel samen geoefend. Ook konden we merken dat er thuis goed geoefend werd. De Tafelweken zijn afgesloten met een tafelbingo in de klas. Het resultaat hangt in de klassen 5/6A en 5/6B: een poster met stickers bij alle tafels die de leerlingen behaald hebben. Ook hebben de leerlingen een tafeldiploma gekregen. Het waren geslaagde weken!