Joannesschool

Programmeren

Wereldrecord programmeren

Op vrijdagochtend 14 oktober heeft groep 8 meegedaan aan een poging om het wereldrecord programmeren te verbeteren, samen met meer dan 11.000 andere kinderen van basisscholen in Nederland. En het is gelukt! Het oude record van kinderen dat tegelijkertijd programmeerles kreeg was 9782 en is op 20 juli jl. gevestigd in Australië. Om 9 uur zaten de leerlingen klaar achter de computer om in te loggen in een speciaal programma. Het onderwerp van de les was “Stropers vangen”. Kinderen gingen een drone programmeren om een stroper te vangen die op jacht was naar olifanten. 

Digitale vaardigheden in het onderwijs

Stichting CodeUur organiseerde de recordpoging. Doel is om basisscholen te inspireren digitale vaardigheden een structurele plek te geven in het onderwijs en kinderen de mogelijkheden van nieuwe technologie te laten ontdekken. Computers spelen een steeds grotere rol in ons leven en ook in alle banen van de toekomst. Banen van nu bestaan in de toekomst niet meer en er komt steeds meer behoefte aan technische expertise.

Leren programmeren bij de bibliotheek

Bibliotheek Westland organiseert ook tweemaal per maand een gratis workshop programmeren voor kinderen van 7 tot 17 jaar, CoderDojo genaamd. In bijgaande link kunt u hierover een filmpje bekijken. U kunt uw kind(eren) aanmelden via de bibliotheek (www.bibiliotheekwestland.nl).