Joannesschool

Nieuwe foto's door Rolf van Koppen

Beste ouders, verzorgers,

Via Beursvloer Westland liep ik onlangs weer door de Joannesschool, nu als fotograaf en niet als ouder.  Onze dochter Laura heeft nog een paar jaar op deze school gezeten voordat wij verhuisden naar Poeldijk. 

In 2011 besloot ik om mijn passie om te zetten in dagelijkse werkzaamheden, fotograaf zijn. Het leuke van dit vak is veel verschillende mensen ontmoeten en spreken maar ook het observeren van mensen, organisaties, producten, gebouwen, etc. vind ik interessant. Vaak hoor ik mensen vragen om snel een paar fotootjes te nemen, hoeft niet lang te duren. Als ik geluk heb en alles zit mee is het ook niet veel werk maar in de regel loopt het anders. Zo ook op school, kinderen moeten even aan de camera en fotograaf wennen.

Anderzijds wil de opdrachtgever graag bepaalde sfeer die soms wat setting nodig heeft. Samenwerking is dan belangrijk en door die synergie komen vaak de mooiste plaatjes tevoorschijn. Mijn ervaring tijdens het fotograferen op de Joannesschool is dat er een goede sfeer in de school hing. Kinderen zaten op diverse plekken te werken waardoor ik rustig kon kijken wat mooie beelden kon opleveren. Bij het bevragen om mee te werken verliep het ook op een prettige manier. (dat heb ik anders meegemaakt) Daardoor konden we in relatief korte tijd bijna de gehele school doorlopen en veel diverse settings fotograferen. Na selectie zijn er een aantal bestanden uitgerold die ik bewerkt en geoptimaliseerd heb voor de website en andere doeleinden. Ik hoop dat jullie blij zijn met het resultaat ik wens iedereen een plezierige schooltijd op de Joannesschool.

Groeten van Rolf van Koppen