Joannesschool

Koningsspelen

Opening
Om 8.25 uur leggen de leerlingen hun tas of spullen in de klas. Daarna gaan ze met de leerkracht naar het schoolplein. Op het plein starten we de dag met ochtendgymnastiek/dans. We zingen en dansen dan mee op het officiële lied van de Koningsspelen. Als u op bijgaande link klikt, kan uw kind thuis ook oefenen. Daarna wordt de vlag gehesen. U kunt als ouder met ons meedoen/kijken. Wilt u buiten het hek blijven, zodat wij zicht houden op de leerlingen?

Ontbijt
Na deze officiële opening gaan we om 9.00 uur terug naar de klas waar een feestelijk en gezond ontbijt klaar staat met o.a. brood, melk, broodbeleg, snoeptomaatjes en appels. Wilt u uw kind een klein tussendoortje en wat drinken meegeven? Een beker of flesje water zou prettig zijn, zodat ze tussen de sportactiviteiten door wat kunnen drinken.

Sport en spel
Nadat wij op televisie hebben gekeken naar de officiële opening van koning Willem Alexander en koningin Maxima starten ook voor ons de activiteiten. De leerlingen nemen onder andere deel aan een clinic, doen spelletjes en er worden in de klas activiteiten aangeboden over sport, gezondheid, spel en het koningshuis. De sport en spelactiviteiten zijn tussen 9.45 uur en 12.00 uur en gedurende de middag. De schooltijden zijn niet gewijzigd.

Kleding/schoenen
Wilt u uw kind gemakkelijke/sportieve kleding aan doen waarin het goed kan bewegen en waarbij ze eventueel een vest of trui makkelijk uit kunnen doen? De leerlingen van groep 3 t/m 8 hebben hun gymkleding en gymschoenen nodig voor de activiteiten in de gymzaal. Om het feest extra kleurig te maken hopen wij dat alle kinderen in rood/wit/blauw/oranje kleding naar school komen!!!

Allergie
Heeft u kind een allergie waardoor het niet het brood en beleg mag eten dat wij op school hebben? Wilt u dan een boterham aan uw kind meegeven zodat ook hij/zij op school kan ontbijten.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over deze feestdag.