Joannesschool

Kinderkoor en kinderwoorddiensten

Kinderkoor Kiko

Zingen voor kinderen is goed voor de spraak- en taalontwikkeling van een kind. Ook ontwikkelt zingen het zelfvertrouwen van een kind en draagt het bij aan vrolijkheid en  saamhorigheid. Zoals u misschien weet beschikt de rooms katholieke St Adrianusparochie in Naaldwijk over een een kinderkoor, genaamd: Kiko. Dit is een heel leuk koor voor kinderen in de leeftijd tussen de 6 en 12 jaar. Het kinderkoor oefent (m.u.v. de zomervakantie) elke vrijdagmiddag in de pastorie aan de Molenstraat 31 te Naaldwijk van 15.45 uur tot 16.30 uur. De kinderen krijgen voorafgaand aan de repetitie (inloop: 15.30 uur) limonade zodat ze eerst even bij kunnen komen van de drukke schooldag. En een keer per jaar wordt er (zonder extra kosten) een leuk uitje georganiseerd; bijvoorbeeld een dagje Efteling! Kiko treedt een aantal keren per jaar op tijdens een viering in de St Adrianuskerk (zondag 11.00 uur) en vanzelfsprekend zingt het koor ook met bijvoorbeeld Kerst en Pasen. 

Met het oog op de Kerstviering is Kiko op zoek naar nieuwe leden. Misschien iets voor uw kind (kan ook samen met een vriendje of vriendinnetje) ? Is uw kind nieuwschierig? Dan kan hij of zij een keertje komen luisteren en meezingen om te kijken of hij/zij het leuk vindt. Uw kind - en eventuele vriendjes of vriendinnetjes - is/zijn van harte welkom op de pastorie in de Molenstraat in Naaldwijk: iedere vrijdag om 15.15 uur. Voor vragen kunt u contact opnemen met: Véronique Becqué bereikbaar via telefoonnummer: 06-41396881.

Kinderwoorddiensten

Agenda voor kinderen in de kerk:

Zondag 9 december 2018 om 11:00 uur, tweede Adventszondag:

Gezinsviering. Een leuke viering voor het hele gezin. Tijdens deze viering wordt er aandacht besteed aan het kerstfeest dat nadert.

 

Zondag 16 december 2018 om 11:00 uur, derde Adventszondag:
Kinderwoorddienst, voor kinderen van groep 1 tot en met 8. De kinderen houden in een aparte ruimte een eigen bijeenkomst, waarbij zij luisteren naar een verhaal en gaan knutselen.

Maandag 24 december 2018 om 18:30 uur, Kerstavond in de kerk:

Op deze avond is er een gezinsviering voor de hele familie. Voor de kleuters van groep 1 en 2 zal er een aparte kinderwoorddienst worden gehouden, waarbij zij luisteren naar het verhaal over kerst en gaan knutselen. Voor de allerkleinsten 0 tot en met 4 jaar is er een crèche ruimte met begeleiding.

Zondag 6 januari 2019, om 11:00 uur het feest van drie Koningen 

Kinderwoorddienst, voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Deze dienst is in een aparte ruimte van de kerk. Tijdens deze kinderwoorddienst, gaan de kinderen als koning een speurtocht doen door diverse ruimtes in de kerk en gaan zij net als de drie koningen op reis. Onderweg vinden zij de cadeaus die de koningen in de stal aan het kindje Jezus geven. De kinderen komen als koningen de kerk in en leggen de cadeaus in de stal.

Zondag 20 januari 2019, om 10:30 uur Oecumenische viering

Kinderwoorddienst voor groep 1 tot en met 8. Tijdens deze kinderwoorddienst, komen de kinderen van alle kerken in Naaldwijk met elkaar samen. Er zal een verhaal worden verteld en er zal geknutseld worden.

Er is dus genoeg te doen voor de kinderen in de kerk! Wij hopen dan ook dat er veel kinderen en hun ouders de weg naar de kerk weten te vinden. Wil je meer informatie over de Kinderwoorddiensten, dan kun je op de Joannesschool terecht bij Corrola vd Laar mama van Mirthe en Yenthe (groep 3-4 B en groep 1-2 C) en op de Regenboog Mary Anne Koenekoop mama van Danique (groep 3) en Priscilla Buijs mama van Lucas en Esmee (groep 1-2 C) Ook kun je onze facebook pagina @KWDAdrianusNaaldwijk volgen voor de laatste updates.