Joannesschool

Gebruik schoolpen

We hebben op school de afspraak dat alle kinderen op school vanaf groep 4 schrijven met een pen die zij op school hebben gekregen. Omdat we merken dat steeds meer kinderen hun eigen pennen en stiften meenemen naar school, hebben we de afspraken voor alle duidelijkheid op een rijtje gezet.

Pen en potloden van school
In groep 3 krijgen de leerlingen van school kleurtjes en een driekant schrijfpotlood waarmee ze schrijven.

In groep 4 krijgen ze een vulpen van school om mee te schrijven. De school zorgt ook voor de vervanging van de vullingen als die op zijn. De afspraak is dat alle kinderen met deze pen schrijven. Zijn ze hun vulpen kwijt of is die kapot, dan kunnen ze bij juffrouw Tineke voor €3 een nieuwe vulpen kopen. Als kinderen met een andere pen schrijven (bijvoorbeeld een Stabilo pen), dan gebeurt dat alleen op advies van juffrouw Tineke. Zij is gespecialiseerd in motoriek en adviseert de leerkracht als een leerling vanwege zijn motoriek een andere pen nodig heeft.

Eigen stiften mee naar school
Leerlingen mogen hun eigen etui met stiften mee naar school nemen voor in hun eigen laatje. Dit is echter niet noodzakelijk, omdat we in de klas ook stiften hebben die ze mogen gebruiken. Als de kinderen een etui met stiften meenemen moet dat wel een klein etuitje zijn die in hun laatje past. De kinderen hebben hier zelf de verantwoording over.

We hopen dat de afspraken zo duidelijk zijn. Heeft u nog vragen hierover dan horen we dat graag.