Derde in landelijke finale Techniektoernooi

Nadat de vier jongens de finale hadden gehaald in de regiofinale, mochten ze meedoen aan de landelijke finale van het Techniektoernooi in het Openluchtmuseum in Arnhem. En met resultaat! Wat zijn we trots op onze toppers! Uit handen van Bart van Het Klokhuis kregen ze een cheque van €150 die besteed mag worden aan techniekmateriaal.

Een verslag van de dag

Donderdag 1 juni was het dan eindelijk zover. Na het winnen van de finale in het Westland, mochten Stijn, Jesse, Ivo en Lesley naar de finale in het Openluchtmuseum in Arnhem. De moeder van Jesse wilde ons gelukkig naar Arnhem brengen en na ruim twee uur rijden konden wij onze grijparm in elkaar zetten. Ook Remon was mee, hij zit in groep 8 en heeft ons heel goed geholpen. De jongens deden mee met de uitdaging ‘de graaiende arm’, een grijparm die bewoog op luchtdruk. Zij moesten een bakje met knikkers van de grond naar 30 cm tillen. Een goede samenwerking was vereist.

De generale repetitie ging, zoals het hoort, niet vlekkeloos. En toen was het tijd voor het bezoek van de jury. Ze stelden verschillende vragen. Wie heeft welk onderdeel gemaakt? Hoe zijn jullie op de ideeën gekomen? Hoe werkt de arm? De jongens wisten alles keurig te beantwoorden, de jury was onder de indruk. Ze kregen vier pogingen. Poging 1 ging vlekkeloos, maar toen kwam poging 2 en 3 die in de soep liepen. De jongens overlegden even en poging vier was een succes!

Tijd voor de prijsuitreiking, de Olympische gedachte werd nog even herhaald. Ze begonnen met de derde prijs, en wij hoorden steeds meer bekende dingen. Toen ze afsloten met deze school heeft zelfs een schoollied, wisten wij het zeker. We hebben de derde prijs gewonnen! Uitgelaten namen de vier jongens hun prijs en de medaille in ontvangst en lieten zij nog even het schoollied horen in de microfoon. De prijs bedraagt een cheque die wij mogen uitgeven bij Heutink van € 150,-.

Maar nog belangrijker , wat waren ze apetrots! Na het ontkurken van de (kinder)champagne en een glaasje te hebben gedronken met Bart, zijn wij weer huiswaarts gekeerd, waar we de dag hebben afgesloten met heerlijke patatjes.

Het was een hele leerzame en vooral hele leuke dag!