Joannesschool

Kinderboekenweek

Van 5 tot en met 14 oktober doen wij mee aan de Kinderboekenweek. Het thema is": "Voor altijd jong", waarbij opa's en oma's centraal staan. We hebben een aantal leuke activiteiten gepland.

Feestelijke opening

Op woensdagochtend 5 oktober, om 8.25 uur hebben we een feestelijke opening van de Kinderboekenweek op het grote schoolplein. Wat we gaan doen, houden we nog even geheim, maar het belooft een bijzondere opening te worden. Deze duurt ongeveer 10 minuten. We willen u van harte uitnodigen om te komen kijken.

Voor ouders met kinderen uit groep 1/2:
Wilt u samen met uw kind uit groep 1/2 op het plein gaan staan, op de aangegeven plek achter het lint? U kunt uw kleuter daarna zelf naar het kleuterplein brengen. Mocht dit problemen opleveren vanwege bijvoorbeeld voorschoolse kinderopvang, wilt u dit dan melden vóór 5 oktober aan de leerkracht?

Voor ouders met kinderen groep 3 t/m8
Uw kind mag, net als andere dagen, gewoon het schoolplein op. Wilt u zelf op de aangegeven plek op het schoolplein gaan staan?

Feestelijke afsluiting

Op vrijdag 14 oktober, om 15.00 uur wordt de kinderboekenweek weer feestelijk afgesloten. Ook hiervoor bent u van harte welkom. Daarna kan de herfstvakantie beginnen!

Bezoek en signeren schrijver Dave Kastelein

Maandag 10 oktober komt er een schrijver op bezoek: Dave Kastelein. Hij heeft verschillende kinderboeken geschreven. Hij zal aan alle groepen een presentatie geven waarbij, zoals op zijn website staat, ‘pret en ernst hand in hand gaan, dat er iets te leren maar zeker ook iets te lachen en te genieten valt’. Na schooltijd is er de mogelijkheid om een gesigneerd boek van Dave Kastelein te kopen. (De boekjes kosten tussen € 6,95 en € 9,95). U bent hierbij ook van harte welkom.

Andere activiteiten

Uiteraard worden er nog vele andere activiteiten georganiseerd. Er zal in de klas veel aandacht zijn voor lezen en bepaalde boeken in het bijzonder, er worden speciale lessen gegeven en er komen boekpresentaties in de hal.